Condensatieketels

Condensatieketel

Condensatieketels Ketels-CV.beEen condensatieketel vertegenwoordigt duurzaam en energiezuinig verwarmen. Wie op een ecologische en energiebesparende wijze de woning wil verwarmen en van sanitair warm water wil voorzien, kiest vandaag best een condensatieketel.

Condensatieketels of condenserende ketels op aardgas of mazout zijn ontworpen zodat er continu waterdamp kan condenseren in de verbrandingsgassen. Dit resulteert in meer nuttige warmte. Vergeleken met een conventionele ketel kan er zo met een condensatieketel een energiebesparing van wel 10% behaalt worden.

Door hun milieuvriendelijke eigenschappen zijn condensatieketels het laatste decennia de norm geworden. Het overgrote deel van alle geplaatste CV-ketels vandaag zijn condensatieketels. Je doet er dus voordeel mee om een CV-ketel ouder dan 15 jaar te vervangen door een condensatieketel.

» Voordelen van condensatieketels

CondensatieketelCondensatieketels bieden enkel voordelen.

  • De recuperatie van de warmte die vrijkomt zorgt ervoor dat een condensatieketel zeer zuinig is.
  • Deze zuinige manier van verwarmen vertegenwoordigt het milieuvriendelijke aspect.
  • De installatie van een condensatieketel verloopt snel en eenvoudig.
  • het plaatsen van een condensatieketel voorziet een fiscale beloning.

» Premies & subsidies

De netbeheerder voorziet een premie van 800 EURO voor iedere beschermde afnemer die zijn verouderde verwarmingsinstallatie door een CV-installateur laat vervangen door een condensatieketel. Verder kunt u ook nog genieten van bepaalde subsidies van toepassing in uw gemeente.

» Offerte aanvraag condensatieketel